lauantai 9. syyskuuta 2017

Perunarieskat



Tykkään hemmotella perhettäni sellaisilla herkuilla, joita ei tule ihan joka viikonloppu tehtyä.
Tällaisia herkkuja on esimerkiksi perunarieskat.
Koska nämä onnistuivat täydellisesti, niin ajattelin jakaa tämän reseptin myös teille.


3 dl perunamuusia
1tl suolaa
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja



Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin jauhot, suola ja kananmuna.
 Muotoile taikinasta leipäsiä ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 Pistele haarukalla rieskoihin reikiä. 
Paista rieskoja 250-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia..


Voi miten ihanan pehmeitä nämä olivat, nam!
Täydellistä ihan pelkän voin tai margariinin kanssa, mutta minä laitoin itselleni ja miehelle oikein herkulliset rieskaset.


Oivariinia, Oltermannia, kalkkunamakkaraa ja tomaattia, kaffet vielä kyytipojaksi ja voisinpa vaikka väittää, että tässä on tämän kuun herkullisin aamupala valmiina.

Ihanaa viikonloppua ja muistakaapa käydä osallistumassa korvakoru arvontaan.
Osallistumaan pääset TÄSTÄ.


45 kommenttia:

  1. Mä rakastan perunarieskoja ihan parhaita! :p Mukavaa viikonloppua Outi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä niin herkkuja! Kivaa viikonloppua Jonna <3

      Poista
  2. Niin herkullisen näköisiä! :) Rentouttavaa viikonloppua Outi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä niin hyviä, kannattaa testata. Ihanaa viikonloppua Piiuli <3

      Poista
  3. Nam! Maistuis kyllä...Mukavaa viikonloppua, Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevyitä kun mitkä <3 Ihanaa viikonloppua Satu!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Muutama (26) muumikuppia tuonne kaappiin on kertynyt :D

      Poista
  5. Oi nam! Ihanan näköisiä! Nuo pitää kokeilla :-)
    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvä ohje, kun edellisen päivän ruoasta jää muussia yli.
      Ihanaa viikonloppua Minna!

      Poista
  6. Niin hyvää aijai, en ole ikinä tehnyt rieskoja, nyt tekisi mieli kyllä.

    Ihanaa viikonloppua Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ei kyllä voi mennä mikään vikaan, niin on helppoja tehdä.
      Ihanaa viikonloppua Tiia <3

      Poista
  7. Nam,ihanalta näyttää:) Perunarieskat ovat herkkua, mutta en ole tehnyt aikoihin,pitäiskin tehdä. Kaunista viikonloppua Outi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kun erehtyy tekemään, niin haluaisi nyt pari kertaa viikossa näitä mussutella :)
      Ihanaa viikonloppua Jael!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. No niin on. Jotenkin tämä resepti aina välillä unohtuu ja kun sen taas löytää, niin haluaa tehdä näitä useammin.

      Poista
  9. Olen muutamia kertoja tehnyt rieskoja, mutta ne ovat kyllä jääneet unholaan. Helppo ohje ja pitäis kyllä kokeilla. Mukavaa viikonlopun jatkoja!!!

    VastaaPoista
  10. Tällä viikolla tein itsekin näitä, näppärää hyötykäyttöä muusille :)

    VastaaPoista
  11. Perunarieskat on niin hyviä ^_^

    VastaaPoista
  12. Namskis kun näyttää hyvältä, pakko itsekin tehdä joku päivä. Kiitos reseptistä :)
    Ihanaa viikonalkua sinulle Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti onkin tosi helppo, ei montaa ainesta tarvita tähän herkkuun.
      Mukavaa sunnuntai-iltaa Kisu <3

      Poista
  13. Voi nam! Perunarieskat on kyllä hyviä, ja kivoja juuri viikonloppuna perheelle leipoa. Meillä tosin iltapalalla, aamuisin en moiseen taivu! :D
    Iloista syyskuun jatkoa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä täällä ehdin touhuta aina tunnin puolitoista ennen kuin muu porukka herää :)
      Mukavaa sunnuntai-iltaa Taina!

      Poista
  14. Perunarieskat on ihan huippua herkkua, itsekin teen usein. Ja variaatioita on monia, tykkään myös sellaisista rukiisemmista. Ja miten nopeita näitä on pyöräyttää kahvin kaveriksi, nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tosiaan tuli nopeasti valmiiksi. Ajattelin ensi kerralla lisätä taikinaan kaurahiutaleita.
      Mukavaa sunnuntai-iltaa Marja-Liisa!

      Poista
  15. Ihania makumuistoja lapsuudesta, varsinkin sunnuntai-iltaisin äiti teki rieskoja muusin tähteistä. Meillä tehdään usein juuri näitä, sillä ne maistuvat taaperollekin : ) Tunnelmallista iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tosiaan sopivat syötäviksi myös pikkuihmisille <3
      Ihanaa sunnuntai-iltaa myös sinulle!

      Poista
  16. Voi nam miten hyvän näköisiä! Täytyykin muistaa tämä ohje, kun seuraavan kerran teen perunamuusia!
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisen helppo ohje tämä on!
      Ihanaa viikkoa sinullekin Marita <3

      Poista
  17. Herkullisen näköistä, nam! Hurahdin rieskoihin joulun jälkeen, kun valmistin laatikon jämistä elämäni ekat rieskat. Sen jälkeen olenkin tehnyt niitä usein ja pidän aina kaapissa perunamuusijauhetta, josta saa nopsasti pyöräytettyä pellillisen rieskoja, kun alkaa tehdä niitä mieli. Lisään monesti joukkoon porkkanasosetta, se kun antaa kivan pienen makean vivahteen. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkana kuulostaakin hyvältä lisältä rieskoissa, nam!
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  18. Näyttääpä hyviltä!
    Täytyypä joskus kokeilla. Kiitos ohjeesta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä vaan, nämä oli kyllä tosi herkkuja!

      Poista
  19. Rieskat...nam! Pitääpä tehdä muusia ihan vaan sen takia että voi lopuista tehdä rieskoja. :)
    Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunamuusi jauheesta syntyy muusi nopeasti näitä rieskoja varten.
      Mukavaa viikkoa sinulle Sumi!

      Poista
  20. Mä olen tehnyt rieskoja juuri perunamuusijauheesta. Meillä kun ei tehdä enään pottumuusia ( ei oo isännän herkkua ) Lapset oli pieniä niin silloin väsäilin tuotakin ruokaa. Tosin keskimmäisellä on maitoallergia, piti aina muistaa jättää koko peruna hänelle.
    Herkullisen näköisiä sun rieskat ja helppo resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on helppo resepti ja tänään aion näitä yaas lisää leipoa!

      Poista
  21. Rieskat on niiiiiin hyviä! <3 Nyt en ole voinut niitä hetkeen syödä, kun vehnä aiheuttaa oireita. Pitäisi löytää sellainen rieskaversio, jossa ei ole vehnää. Kaipa niitäkin on olemassa, kun jaksaisi katsella ympärilleen enemmän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä varmaan onnistuu esim. gluteenittomilla jauhoillakin tehdä. Perunahan tässä on se pääaine. Testaa ja tule kertomaan mitä tykkäsit!

      Poista
  22. Oijoi, miten nämä osaavatkin näyttää noin hyviltä! ♥

    VastaaPoista